Stabilita - inhalační tyčinka

Stabilita – inhalační tyčinka

Inhalační tyčinky můžete mít v kapse, tašce, batohu, na nočním stolku… Dnes se zaměříme na jejich využití v péči o psychiku. Vůně do nich ukrytá může být osvěžující pro chvíle únavy a vyčerpání, konejšivá pro chvíle rozrušení a nebo naopak stabilizující pro náročné situace. Jak je to možné? Jednak díky biochemickému složení éterických olejů a druhak (a to je ještě důležitější) díky silnému efektu kotvy, kterou se vůně pro vás může stát. 

Před usnutím - směs do difuzéru

Před usnutím – směs do difuzéru

Nevím, jak u vás. Ale u nás je to vždy kolem úplňku s usínáním i spaním divoké. U velkých i u malých. Tato směs voní jako bylinkový čaj. Jako pohlazení. Jedna kapka heřmánku vykouzlí v kombinaci s pomerančem sladce líbeznou vůni, kterou podbarví jemný levandulový hydrolát.

Nový online kurz: Aromapéče o děti

Nový online kurz: Aromapéče o děti

Online kurz pro všechny (nastávající) rodiče nebo pro ty, kteří pracují s dětmi. Proč na děti nemazat běžnou kosmetiku? Jaká aromaterapie je pro děti bezpečná? Co pořídit do aromalékárničky pro děti? Jak předejít miminkovským trápením? Co použít při nachlazení? A jaké vůně pomohou při rodičovské krizi? 

Objetí - tělový olej pro pohodu

Objetí – tělový olej pro pohodu

Zklidňující, pečující a krásně podzimní. Pro chvíle, kdy už toho máte večer “plný brejle”. Pro chvíle, kdy vás přepadá beznaděj. Pro chvíle, kdy se necítíte v pohodě. Použít ho můžete jako masážní olej a nebo vetřít do vlhké pokožky po koupeli či sprše.

Online Aroma na doma!

Online Aroma na doma!

Připravila jsem zkrácenou verzi mého cyklu aromaworkshopů pro začátečníky “Aroma na doma” v online podobě. Pro všechny, kteří chtějí začít s aromaterapií doma. Pro ty, kteří už mají doma nějaké éterické oleje a chtějí své práci s nimi dát systém. Věnujte pozornost krásným vůním místo špatným zprávám! 

Proti úzkosti -   inhalační tyčinka

Proti úzkosti – inhalační tyčinka

Tíha na srdci, sevření v oblasti hrudníku, knedlík v krku… Jak pociťujete úzkost na svém těle vy? Většinou jde opravdu o “zúžení” – pocit, že vás něco svírá, že dostáváte křeč. A často je to velmi stará (již dávno naučená) reakce organismu na vnější podnět. Ve chvíli, kdy ho aktuální situace připomíná, nastartuje se zakořeněná reakce těla. Nic není ztraceno! Pohled na daný problém jde změnit třeba pomocí terapie.

Jarní síla - do difuzéru

Jarní síla – do difuzéru

Vítáme jarní sluníčko, delší dny a novou zelenou energii v přírodě. Ale zároveň námi cloumá jarní únava (totální), výkyvy nálad (nevypočitatelné), poslední zbytky rýmy (otravné) a konflikty (vnější i vnitřní). A tak nám do cesty (do difuzéru) přišla tato krásná směs. Na první pohled ne úplně jarní, ale ta kombinace… Je přesně to, co dodá sílu na vše potřebné!

Směs "na rýbu" - aromalampa/difuzér

Směs “na rýbu” – aromalampa/difuzér

Není rýma jako rýma. Pokud vás trápí ta, co se zasekne vzadu a člověk pak huhle a chrápe a nemůže dýchat, pak nasaďte éterické oleje, které pomůžou hlenům ven. Mezi ně patří jehličnany, skvělá je majoránka, dobré je doplnit antibakteriálním tymiánem linalol.

plakat_festival_2018

Bylinkový víkend v Brně!

Se spolkem Aromaterapie & Bylinky pořádáme v sobotu 12. září Aromakonferenci Brno 2020 a v neděli 13. září Festival Aromaterapie & Bylinky. Jde o největší setkání milovníků léčivých rostlin v republice. Přidejte se k nám! 

Více o programu zde: www.aromaterapieabylinky.cz

IMG_0361 (1)

Hojivý oleogel na vyrážku

Nedávno jsem míchala lahvičky pro tříletého chlapce, kterému se udělala vyrážka na zádech na místě o velikosti švestky. Byla suchá a zčervenalá. Maminka léčila nejprve indulonou od lékařky, zkoušela bambucké máslo a po čtyři dny mazala kortikoidy. Po nich zůstala pokožka suchá, ale stále pigmentovaná. Po aplikaci aromaterapeutické směsi zmizelo zarudnutí do čtyř dnů… 

krem_na_vsechno

Domácí balzám na všechno

Začíná sezóna zimních ochranných krémů. Komerční kosmetika proti mrazu obsahuje většinou parafín. Ten na kůži funguje podobně jak vosk na parkety. Vytvoří na ní téměř neprostupný film. Což je dobré, pokud potřebujete jednorázově ochránit tváře, když lyžujete na ledovci. Ale je to naprosto nevhodné pro každodenní používání po celou zimu.

nasal-spray-2704519_960_720

Aromalékárnička pro malé děti

Aromaterapie je skvělá cesta, jak ulevit dětem při nepříjemné rýmě a nachlazení. Navíc to pak všude voní, což je fajn i pro maminky a jejich nervy. Pro začátek (než tomu propadnete) toho nemusíte kupovat moc. Začněte se třemi éterickými oleji a vyberte si jeden hydrolát! Tak si užijete voňavé míchání a budete moci na vlastní kůži zjistit, že to fakt funguje!